Läckraste mandeltårtan bakar du med hallon - både i fyllningen och på toppen. Ur Allers nr 28/12.
Instruktioner
- Mördeg:
Hacka ihop matfett, florsocker och vetemjöl till en smulig massa. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen jämnt i en rund form, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Låt vila kylskåpskallt minst 30 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Fyllning:
Mal mandeln. Lägg margarinet i en bunke. Tillsätt socker och riv i mandelmassan. Rör blandningen ljus och porös. Tillsätt äggen, ett i taget, och äggvitan. Rör smeten slät mellan varje. Vänd ned den malda mandeln. Bred ut fyllningen jämnt i det kalla mördegsskalet. Strö över hallonen.
- Sätt in formen i nedre delen av ugnen och grädda 35-40 minuter. Ta ut och låt svalna.
- Lossa den kalla kakan från formen och garnera den med färska hallon som du pudrat över med florsocker. Servera gärna kakan med lättvispad grädde eller glass.
Publicerat den
9 juli 2012
Liknande recept
Skriv kommentar