Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonfylld mandelkaka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Läckraste mandeltårtan bakar du med hallon - både i fyllningen och på toppen. Ur Allers nr 28/12.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mördeg: Hacka ihop matfett, florsocker och vetemjöl till en smulig massa. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen jämnt i en rund form, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Låt vila kylskåpskallt minst 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Fyllning: Mal mandeln. Lägg margarinet i en bunke. Tillsätt socker och riv i mandelmassan. Rör blandningen ljus och porös. Tillsätt äggen, ett i taget, och äggvitan. Rör smeten slät mellan varje. Vänd ned den malda mandeln. Bred ut fyllningen jämnt i det kalla mördegsskalet. Strö över hallonen.
  4. Sätt in formen i nedre delen av ugnen och grädda 35-40 minuter. Ta ut och låt svalna.
  5. Lossa den kalla kakan från formen och garnera den med färska hallon som du pudrat över med florsocker. Servera gärna kakan med lättvispad grädde eller glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.