Koka upp 3 dl hallon, 1 dl socker och 1 msk pressad citronsaft. Passera genom en sil och låt svalna. Vispa 3 äggulor och 0,5 dl socker poröst och vänd ner hallonen. Vispa 2 dl vispgrädde ganska hårt och blanda i. Häll upp i portionsformar och ställ i frysen ca 2 timmar. Tag fram i god tid innan servering. Servera med chokladsås och hallon.
Ungefär precis så gör jag med och har fått så himla mycket beröm för min gratäng. Fick till och med laga den åt min mor när hon skulle ha gäster. Haha... och så är den så enkel ..... och ruskigt god på samma gång. Personligen gillar jag inte tanken på en massa gul-lök-slajsar i potatisgratängen... den ska vara som "vår" : ) Kul att se att nån annan gör likadant : )
sonja5531 mars 2008
Hej! jag gör oxå potatisgratäng likadant som du men skillnaden är att jag kokar potatisen med mjölk + grädde och kryddor ca. 3-4 min. innan jag lägger det i formen tycker att den blir krämigare då, så blir tiden i ugnen kortare.
(Det var bara ett litet tips) MVH Sonja
Ungefär precis så gör jag med och har fått så himla mycket beröm för min gratäng. Fick till och med laga den åt min mor när hon skulle ha gäster. Haha... och så är den så enkel ..... och ruskigt god på samma gång. Personligen gillar jag inte tanken på en massa gul-lök-slajsar i potatisgratängen... den ska vara som "vår" : ) Kul att se att nån annan gör likadant : )
Hej! jag gör oxå potatisgratäng likadant som du men skillnaden är att jag kokar potatisen med mjölk + grädde och kryddor ca. 3-4 min. innan jag lägger det i formen tycker att den blir krämigare då, så blir tiden i ugnen kortare. (Det var bara ett litet tips) MVH Sonja