Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonglass

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Supergott!

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp 3 dl hallon, 1 dl socker och 1 msk pressad citronsaft. Passera genom en sil och låt svalna. Vispa 3 äggulor och 0,5 dl socker poröst och vänd ner hallonen. Vispa 2 dl vispgrädde ganska hårt och blanda i. Häll upp i portionsformar och ställ i frysen ca 2 timmar. Tag fram i god tid innan servering. Servera med chokladsås och hallon.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Prima 30 mars 2008

    Ungefär precis så gör jag med och har fått så himla mycket beröm för min gratäng. Fick till och med laga den åt min mor när hon skulle ha gäster. Haha... och så är den så enkel ..... och ruskigt god på samma gång. Personligen gillar jag inte tanken på en massa gul-lök-slajsar i potatisgratängen... den ska vara som "vår" : ) Kul att se att nån annan gör likadant : )

  • sonja55 31 mars 2008

    Hej! jag gör oxå potatisgratäng likadant som du men skillnaden är att jag kokar potatisen med mjölk + grädde och kryddor ca. 3-4 min. innan jag lägger det i formen tycker att den blir krämigare då, så blir tiden i ugnen kortare. (Det var bara ett litet tips) MVH Sonja

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.