Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonglass

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Enkel men ack så god! Passar både till fest och vardag!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt bären tina. Spara ev några vackra otinade bär till garnering. Mosa bären för hand, med elvisp eller i matberedare. Blanda bär, kesella och lätt crème fraiche. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret under vispning. Rör ner äggvitemassan i bärblandningen. Häll smeten i en avlång brödform som rymmer 1 liter. Täck formen med folie och den i frysen. Låt frysa minst 3 timmar.
  2. Låt formen stå i rumstemperatur cirka 30 minuter innan den ska serveras. Lossa runt kanterna med en kniv och doppa hastigt i varmt vatten. Stjälp upp glassen och skär den i skivor. Lägg upp på serveringsfat eller tallrikar och garnera med hallon och kiwifrukt skuren i skivor eller klyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.