Enkel men ack så god! Passar både till fest och vardag!
Instruktioner
- Låt bären tina. Spara ev några vackra otinade bär till garnering. Mosa bären för hand, med elvisp eller i matberedare. Blanda bär, kesella och lätt crème fraiche.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret under vispning. Rör ner äggvitemassan i bärblandningen.
Häll smeten i en avlång brödform som rymmer 1 liter. Täck formen med folie och den i frysen. Låt frysa minst 3 timmar.
- Låt formen stå i rumstemperatur cirka 30 minuter innan den ska serveras. Lossa runt kanterna med en kniv och doppa hastigt i varmt vatten. Stjälp upp glassen och skär den i skivor. Lägg upp på serveringsfat eller tallrikar och garnera med hallon och kiwifrukt skuren i skivor eller klyftor.
Publicerat den
1 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar