Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonglass med mandelflarn

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tunt och knaprigt, glassig och lagom söt. Snabbare dessert får du leta efter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mandel, socker, mjöl, mjölk och sirap. Rör om och låt smeten koka upp under omrörning. Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och bred ut den till en tunn kaka.
  3. Grädda i ca 5-7 minuter, tills kakan fått fin färg och slutat bubbla. Ta ut plåten, och lägg över kakan med bakplåtspapper på ett galler att svalna.
  4. Lägg frysta bär och kesella i en skål och mixa snabbt ihop dem med en stavmixer. Fördela i fyra portionsskålar.
  5. Bryt kakan i mindre bitar och stick ner ett flarn i varje skål. Toppa med färska hallon

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.