Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonglass med valnöts- och chokladbotten

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En bra efterrätt kan man förbereda i god tid som denna hallonglass med en krispig botten av valnötter och choklad.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°. Tina de frysta hallonen enligt anvisning på paketet. Smörj kanterna i en form med löstagbar kant (ca 24 cm) och kläm fast ett bakplåtspapper i botten. Hacka nötter och choklad grovt. Vispa äggulorna till fast skum och tillsätt 1 dl socker efterhand. Vänd ner choklad och nötter. Bred ut blandningen på formens botten. Grädda lång ner i ugnen ca 30 min. Låt kallna. Tina hallonen. Vispa grädden. Vispa äggulor och 1 dl socker. Blanda hallon, grädde, äggulesmet och kesella. Häll smeten över botten och ställ i frysen minst 4 timmar. Dekorera med färska hallon vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.