Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader. Tina hallonen om de är frysta. Hacka nötter och choklad grovt.
Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Smörj kanterna.
Vispa vitorna till skum. Tillsätt 1 dl socker lite itaget och vispa tills skummet är ganska fast. Vänd ner nötter och choklad. Bred ut smeten i formen.
Grädda på nedersta falsen 35-40 min. Låt kallna.
Kör hallonen i mixer eller matberedare. Passera dem genom trådsil. Pressa ur purén och kasta kärnorna.
Viapa äggulor och 1 dl strösocker.
Vispa grädden. Blanda äggulesmeten med hallonpuré, kvarg och grädde.
Sick ev ned delade ark av overhedfilm eller kraftig plastfilm mellan bottnen och form. Häll smeten över bottnen och ställ formen i frysen minst 4 timmar. Garnera med hallon. Låt den tina något om glassen är hård.