Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallongömmor

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Sockerbullar på ett helt nytt sätt! Lite omständigt att göra, men lyckas man blir de underbart goda. Under den vackert sockrade ytan gömmer sig en riktigt läcker hallonfyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken till fingervärme, 37 grader. Lös upp jästen i mjölken.
  2. Rör matfett och socker smidigt och poröst. Tillsätt ägg, degspad och det mesta av mjölet i äggvispet. Spara lite mjöl till utbakningen.
  3. Arbeta samman degen, för hand eller med elvisp, tills degen släpper bunkens kant.
  4. Låt degen jäsa övertäckt ca 20 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
  5. Ta upp degen på lätt mjölat bord. Arbeta in resten av mjölet.
  6. Kavla ut degen till en stor fyrkantig kaka, ca ½ cm tjock. Ta med ett runt mått ut ca 20 kakor.
  7. Lägg en klick sylt på varje kaka. Nyp ihop dem till små knyten. Lägg knytena med skarven nedåt i bullformar. Ställ dem på en bakplåt.
  8. Låt knytena jäsa övertäckta 20-25 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda knytena mitt i ugnen 5-7 minuter.
  9. Pensla knytena med smält matfett. Vänd dem genast i strösocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.