Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonkaka med lättvispad romgrädde

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Hallonkakan ska serveras ljummen medan grädden ska vara kylskåpskall, lättvispad, endast lätt sötad och smaksatt med rom.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta i mjölet och bakpulvret och vänd ner i äggsmeten.
  3. Bred ut smeten i en smord ugnssäker låg vid form som mäter ca 28 cm i diameter.
  4. Fördela hallonen tagna direkt från frysen över smeten. Hyvla det kylskåpskalla smöret i tunna skivor med osthyvel och täck kakan med det.
  5. Grädda kakan på galler i mitten av ugnen 30-35 min.
  6. Vispa grädden med sockret (ej för hårt) och smaksätt den med romen.
  7. Låt hallonkakan svalna av (eller värm på den om den är förberedd i förväg) så att den blir ljummen när den serveras.
  8. Pudra över kakan med florsocker och garnera ev med hallon och citronmeliss. Bjud den kalla romgrädden till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.