Hallonkakan ska serveras ljummen medan grädden ska vara kylskåpskall, lättvispad, endast lätt sötad och smaksatt med rom.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker pösigt. Sikta i mjölet och bakpulvret och vänd ner i äggsmeten.
- Bred ut smeten i en smord ugnssäker låg vid form som mäter ca 28 cm i diameter.
- Fördela hallonen tagna direkt från frysen över smeten. Hyvla det kylskåpskalla smöret i tunna skivor med osthyvel och täck kakan med det.
- Grädda kakan på galler i mitten av ugnen 30-35 min.
- Vispa grädden med sockret (ej för hårt) och smaksätt den med romen.
- Låt hallonkakan svalna av (eller värm på den om den är förberedd i förväg) så att den blir ljummen när den serveras.
- Pudra över kakan med florsocker och garnera ev med hallon och citronmeliss. Bjud den kalla romgrädden till.
Publicerat den
24 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar