Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonkaramellölssås med mandelparfait

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Öl i en karamellsås? Jajemen och det förhöjer smaken och fungerar väldigt bra tillsammans med den lena mandelparfaiten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Parfait: Riv mandelmassan fint på rivjärn. Blanda den med créme fraiche och ägg och rör till en jämn smet. Riv ner bittermandeln, häll i whiskyn eller konjaken och blanda väl.
  2. Vispa grädden fast och vänd ner den i mandelsmeten. Klä en avlång form med plastfolie och häll ner parfaitsmeten. Frys den i minst 3-4 timmar.
  3. Sås: Smält rörsockret i en kastrull på medelvärme. Rör inte, skaka bara lite på kastrullen. Ta kastrullen från värmen när sockret smält. Värm ölen så att den blir ljummen. Häll den sedan i kastrullen med det smälta sockret. Sockret kan då bli hårt men det gör inget då det smälter igen när det får koka samman med ölen.
  4. Häll ner hallonen i såsen. Låt koka i 10-15 minuter utan lock på ganska hög värme så att såsen kokar ihop och blir en trögflytande sirap. Sila bort hallonkärnorna. Såsen håller sig bra i kylen några veckor.
  5. Skär parfaiten i skivor och ringla såsen över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.