Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonkladdkaka

(10 kommentarer)  
Skriv ut

Riktigt mumsig kaka med smak av hallon. Hallonen går med fördel att bytas ut mot blåbär eller andra bär. Passar laktosintoleranta.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa ägg och strösocker tills det blir luftigt och fluffigt. Häll hallon i en skål med vaniljsockret och kör till mos med en stavmixer. Smält smöret. Rör ihop äggsmet, hallon och smör. Tillsätt mjöl och potatismjöl. Rör till en jämn smet. Grädda i 200°C i ca 30 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • nevertrusted 29 januari 2012

    Det var en underbart god kaka, : )

  • Sandrad81 13 februari 2012

    Vad kul att du tyckte om den! Jag har ju faktiskt fått den prisbelönt och den gav mig en finalplats i förra årets Bak- och dessertmästare, så jag måste ju erkänna att jag själv tycker att det är en ganska lyckad kaka! :)

  • Doggeliten 10 mars 2012

    Gott på riktigt...

  • missQ 6 juni 2012

    Jag bjöd på detta för en vecka sedan då vi hade gäster. Den blev mycket uppskattad av gästerna. Själv blev jag sjuk under festen innan jag hann smaka så jag kan inte säga något för egen del.

  • lillgissen 30 december 2012

    Nyfiken att testa denna till mitt kalas :) Ska det vara frysta eller färska bär i kakan eller spelar det ingen roll? Det vattnar väl mer med frysta?

  • Sandrad81 14 februari 2013

    Det spelar inte så stor roll, men använder du frysta bär så bör du tina dem först lite för att kunna stavmixra dem lätt! :)

  • fabina 15 februari 2013

    Hej! har en fråga om man inte har potatismjöl kan man göra kakan på ett annat sätt?

  • Sandrad81 15 februari 2013

    Du kan säkert göra kakan likadant men utesluta potatismjölet. Den blir kanske lite mer kompakt bara. Du kanske har lite Maizena hemma att ersätta med? Vågar inte svara på hur det blir. Jag har dock gjort kakan på flera olika sätt. Till exempel helt glutenfri och smaken blir jättebra oavsett! :)

  • fabina 15 februari 2013

    tack så mycket för det snabba svaret ,Maizena har jag faktisk....hur mycket tror du jag ska ha då?

  • Iiiz 25 februari 2013

    Hur stor form behöver man ha? Ser jättegod ut!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.