Baka en riktig klassiker med en twist. De sötsyrliga hallonen och chokladen är en utsökt kombination.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Rör ner smör, kakao, vaniljsocker och mjölmix. Blanda ihop allt till en slät smet.
- Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 22-23 cm i diameter. Smula sönder de frysta hallonen och strö dem över ytan. Strö över lite socker.
- Grädda kakan i den nedre delen av ugnen i 35-40 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen.
- Pudra över lite florsocker och några söndersmulade hallon. Vispa grädden och spritsa den i ett fint mönster på kakan, gärna med en stjärntyll.
Publicerat den
12 mars 2015
Liknande recept
Skriv kommentar