Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonkladdkaka, glutenfri

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Baka en riktig klassiker med en twist. De sötsyrliga hallonen och chokladen är en utsökt kombination.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Rör ner smör, kakao, vaniljsocker och mjölmix. Blanda ihop allt till en slät smet.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 22-23 cm i diameter. Smula sönder de frysta hallonen och strö dem över ytan. Strö över lite socker.
  4. Grädda kakan i den nedre delen av ugnen i 35-40 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen.
  5. Pudra över lite florsocker och några söndersmulade hallon. Vispa grädden och spritsa den i ett fint mönster på kakan, gärna med en stjärntyll.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.