Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonkola

(1 kommentar)  
  • Serverar: 32 portioner
Skriv ut

Mjuka godiskolor med sommarsmak. 60 kalorier/kola

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina hallonen, mixa dem med stavmixer. Passera hallonen genom en sil till en slät puré. Mät upp ca 1 dl. Blanda hallonpuré, socker, citronjuice, grädde, socker och sirap i en tjockbottnad rostfri kastrull.
  2. Koka upp, rör ett par gånger under tiden. Låt koka ca 10 minuter till 121 grader eller tills du kan göra ett fast kulprov i ett glas med kallt vatten.
  3. Klä en form 15x20 cm med folie, smörj ordentligt med olja. Häll den varma hallonmassan i formen och låt kolan stelna över natten i rumstemperatur. Skär upp kolan i bitar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • randigpyjamas 24 december 2010

    Mycket goda hallonkolor med äkta hallonsmak, alla älskade dem och de tog slut på några minuter :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.