Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonlikör

(7 kommentarer)  
Skriv ut

Enkelt och snabbt gör du sommarens fräschaste likör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj felfria bär helt kort och varva dem med strösockret i en glasburk med lock. Eller använd frysta.
  2. Häll över spriten och skaka om burken.
  3. Låt stå i 4 veckor, skaka burken ibland.
  4. Sila ifrån bären och filtrera genom ett kaffefilter.
  5. Förvaras mörkt och svalt.
  6. Njut av svensk sommar på flaska!

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • Forsen 6 september 2009

    Så, efter fyra veckors väntan, var den äntligen klar! Jag lät en bit vaniljstång ligga i sista veckan så förutom den goda hallonsmaken finns även en antydan av vanilj. Det här var riktigt gott, så det blir full pott!

  • Memelie 22 augusti 2010

    Mycket god! Lite grumligt i botten av flaskan, men det är nog ingen fara. Väldigt fin färg =)

  • Majainorr 3 september 2011

    Detta recept ger jag 5 poäng, det var det verkligen värt! God smak och fin färg. Kommer att göra denna likör fler gånger!

  • Miaria 11 februari 2012

    Kan man använda frysta hallon el. blir det för "vattnigt"??? Från Miaria som gillar hallon

  • permia 24 november 2013

    Mycket omtyckt av mina nära och kära !!! Tack för det ! Ska prova nästa gång med frysta hallon få se om det blir lika bra ! / Maria

  • permia 24 november 2013

    Mycket omtyckt av mina nära och kära !!! Tack för det ! Ska prova nästa gång med frysta hallon få se om det blir lika bra ! / Maria

  • permia 24 november 2013

    Mycket omtyckt av mina nära och kära !!! Tack för det ! Ska prova nästa gång med frysta hallon få se om det blir lika bra ! / Maria

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.