Detta är en underbar dessert med mjuk maräng, hallon och litet syrlig smak av philadelphiaost och crème fraiche.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Klä en bakform, 25x30 cm, inuti med bakplåtspapper. Smält smör och pensla papperet noga med smöret för att inte marängsmeten ska fastna. Tina frysta hallon och låt dem rinna av.
- Vispa äggvitorna till mjukt skum och tillsätt sockret i omgångar under tiden du vispar. Fortsätt vispa tills smeten är tjock och blank, 8-10 minuter. Bred ut smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 20 minuter. Stjälp upp den på smörpapper med socker och låt den svalna.
- Vispa färskost och crème fraiche till en slät smet. Blanda i vanilj- och florsocker. Bred ut smeten på marängbottnen, men lämna en bit vid sidorna. Strö över hallon och rulla ihop rulltårtan hårt med hjälp av det sockrade papperet. Låt den ligga kallt en stund.
- Servera med extra hallon.
Publicerat den
10 maj 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
God den gör jag gärna om