Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonmarmelad med blodgrape

 
Skriv ut

Hallon och blodgrapemarmeladen är inte lika söt som vanlig marmelad och inte lika fast i konsistensen. Perfekt till ostbrickan eller till sconsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dra med zestjärn eller skala med potatisskalare bort grapeskalet; var försiktig så att det vita inte kommer med. Skär skalet i små tärningar och hinnfria klyftor av frukten.
  2. Lägg det tillsammans med hallon, vatten, lagerblad och socker i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och lägg ner den i kastrullen. Låt koka utan lock 10-15 minuter.
  3. Ta bort vaniljstången och skrapa ur vaniljfröna i marmeladen. Häll upp marmeladen på varma väl rengjorda burkar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.