Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonmousse med choklad och nötbotten

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jag älskar mousse i alla former och denna mousse smakar verkligen sommar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Choklad och nötbotten: Finhacka chokladen. Koka upp grädden och slå över chokladen. Rör slät.
  2. Finhacka nötterna och blanda med chokladsmeten. Fördela i portionsskålar och låt svalna.
  3. Hallonmousse: Koka upp hallonen med 3 msk vatten. Passera genom sil. Låt svalna. Lägg gelatin bladen i kallt vatten.
  4. Vispa grädden hårt. Koka upp socker och ½ dl vatten och låt sjuda några minuter. Smält ner de urkramade gelatinbladen och låt svalna lite.
  5. Blanda hallonpurén och sockerlagen och vänd ner den vispade grädden. Fyll upp med hallonmoussen i portionskålarna och ställ kallt.
  6. Garnera med blåbär, hallon och citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.