Jag älskar mousse i alla former och denna mousse smakar verkligen sommar.
Instruktioner
- Choklad och nötbotten:
Finhacka chokladen. Koka upp grädden och slå över chokladen. Rör slät.
- Finhacka nötterna och blanda med chokladsmeten.
Fördela i portionsskålar och låt svalna.
- Hallonmousse:
Koka upp hallonen med 3 msk vatten. Passera genom sil. Låt svalna. Lägg gelatin bladen i kallt vatten.
- Vispa grädden hårt.
Koka upp socker och ½ dl vatten och låt sjuda några minuter. Smält ner de urkramade gelatinbladen och låt svalna lite.
- Blanda hallonpurén och sockerlagen och vänd ner den vispade grädden. Fyll upp med hallonmoussen i portionskålarna och ställ kallt.
- Garnera med blåbär, hallon och citronmeliss.
Publicerat den
1 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar