Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonmousse med spegel

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Vill man förbereda kan man göra denna dessert dagen innan- den är lika fin och god första som andra dagen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg gelatinbladen till både mousse och spegel Koka sockerlag på strösocker och vatten några minuter tills lagen är genomskinlig.
  2. Lyft upp 4 gelatinblad och låt dem smälta i sockerlagen. Låt svalna.
  3. Vispa grädden. Passera hallonen genom en finmaskig sil. Blanda samman hallonpuré, sockerlag och grädde. Häll upp det i glas. Låt kallna och stelna.
  4. Häll saften i en kastrull, lyft upp och smält 2 gelatinblad försiktigt i hallonsaften. Låt svalna. Häll spegeln över moussen. Ställ kallt att stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.