Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonmoussetårta

 
  • Serverar: 12-16 portioner
  • Tid: 1 dag 1 timme
Skriv ut

Smaskig tårta som är perfekt att förbereda flera dagar innan festen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150º C. Rita 2 rundlar på bakplåtspapper som är ca 23 cm i diameter. Använd gärna en form med löstagbar kant som mall.
  2. Vispa äggvitor och citronjuice till hårt skum. Vispa ner socker, lite i taget. Bred ut smeten på rundlarna men lämna ca 1 cm mellanrum, eftersom bottnarna flyter ut något.
  3. Grädda i mitten av ugnen i ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt bottnarna stå kvar några timmar.
  4. Vispa grädden till glassen hårt. Mixa hallon, kesella, äggulor och florsocker med mixerstav. Rör ner detta i grädden.
  5. Lägg en av bottnarna i formen med löstagbar kant. Bred ut glassmeten och lägg sen på den andra marängbotten. Frys tårtan, minst 1 dygn. När den är helt fryst kan man ta ur tårtan ur formen och förvara den inslagen i folie i frysen till festdagen.
  6. Festdagen: Ta fram tårtan ca 30 min innan servering så den hinner tina en aning. Lägg upp den på ett vackert tårtfat och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.