- Serverar: 12-16 portioner
- Tid: 1 dag 1 timme
Skriv ut
Smaskig tårta som är perfekt att förbereda flera dagar innan festen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150º C.
Rita 2 rundlar på bakplåtspapper som är ca 23 cm i diameter. Använd gärna en form med löstagbar kant som mall.
- Vispa äggvitor och citronjuice till hårt skum.
Vispa ner socker, lite i taget.
Bred ut smeten på rundlarna men lämna ca 1 cm mellanrum, eftersom bottnarna flyter ut något.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt bottnarna stå kvar några timmar.
- Vispa grädden till glassen hårt.
Mixa hallon, kesella, äggulor och florsocker med mixerstav.
Rör ner detta i grädden.
- Lägg en av bottnarna i formen med löstagbar kant.
Bred ut glassmeten och lägg sen på den andra marängbotten.
Frys tårtan, minst 1 dygn. När den är helt fryst kan man ta ur tårtan ur formen och förvara den inslagen i folie i frysen till festdagen.
- Festdagen:
Ta fram tårtan ca 30 min innan servering så den hinner tina en aning. Lägg upp den på ett vackert tårtfat och servera.
Publicerat den
2 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar