En ljuvligt len och fyllig tårta där gelatinet i moussen har ersatts med gelésocker.
Hallonmoussetårtan går bra att förbereda och förvara i frysen fram till servering.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Chokladbotten:
Bryt chokladen i mindre bitar och lägg dem tillsammans med smöret i en kastrull. Smält över vattenbad. Ta grytan från värmen och rör i sockret. Tillsätt äggen, ett i taget, och fortsätt med vaniljsocker, salt och mjöl.
- Smörj kanterna på en form, ca 22 cm i diameter, med löstagbar kant. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten. Häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Låt svalna.
- Hallonmousse:
Mixa de tinade hallonen med en stavmixer eller i en matberedare. Passera dem genom en finmaskig sil så att du får en slät puré. Koka upp hallonpurén tillsammans med gelésocker. Ta grytan av värmen och rör i vaniljsocker.
- Vispa grädden fluffig. Vänd ner grädden försiktigt då hallonpurén har börjat stelna, men fortfarande är lite rinnig i konsistensen. Bred ut hallonmoussen över chokladbottnen. Täck formen med plastfolie och ställ i kylskåp att stelna över natten. Om du vill förbereda i god tid kan du frysa tårtan nu.
- Servering:
Skär försiktigt vid kanten och lossa tårtan ur formen och lägg upp den på ett vackert fat. Dekorera med färska hallon, grädde och några citronmelissblad.
Publicerat den
16 juni 2015
Liknande recept
Skriv kommentar