Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonmoussetårta med chokladbotten

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En ljuvligt len och fyllig tårta där gelatinet i moussen har ersatts med gelésocker. Hallonmoussetårtan går bra att förbereda och förvara i frysen fram till servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Chokladbotten: Bryt chokladen i mindre bitar och lägg dem tillsammans med smöret i en kastrull. Smält över vattenbad. Ta grytan från värmen och rör i sockret. Tillsätt äggen, ett i taget, och fortsätt med vaniljsocker, salt och mjöl.
  3. Smörj kanterna på en form, ca 22 cm i diameter, med löstagbar kant. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten. Häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Låt svalna.
  4. Hallonmousse: Mixa de tinade hallonen med en stavmixer eller i en matberedare. Passera dem genom en finmaskig sil så att du får en slät puré. Koka upp hallonpurén tillsammans med gelésocker. Ta grytan av värmen och rör i vaniljsocker.
  5. Vispa grädden fluffig. Vänd ner grädden försiktigt då hallonpurén har börjat stelna, men fortfarande är lite rinnig i konsistensen. Bred ut hallonmoussen över chokladbottnen. Täck formen med plastfolie och ställ i kylskåp att stelna över natten. Om du vill förbereda i god tid kan du frysa tårtan nu.
  6. Servering: Skär försiktigt vid kanten och lossa tårtan ur formen och lägg upp den på ett vackert fat. Dekorera med färska hallon, grädde och några citronmelissblad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.