Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonpaj med knaprigt täcke

(13 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god hallonpaj till vaniljsås, grädde eller glass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°
  2. Smörj en pajform med smör.
  3. Lägg hallonen i formen och strö över 3 msk socker.
  4. Smält smör i en kastrull och rör ner socker, vetemjöl och havregryn.
  5. Blanda till en grynig massa och täck hallonen.
  6. Grädda hallonpajen ca 25-30 tills den får fin färg.
  7. Serveras ljummen. Njut!!!

Liknande recept

Kommentarer (13)

  • Okänd 9 augusti 2008

    Jättegod paj.Jag gjorde dubbel sats. Tack för ett gott recept.

  • annica99 18 augusti 2008

    Jag använde frysta hallon, gick jätte bra. Lite syrlig paj serverade den med vaniljglass till. Grabbens kompis tyckte inte riktigt om hallonen med det knapriga täcket försvann snabbt i munnen.

  • Ev3lina 26 juli 2009

    Den var jättegod gjorde den på min pojkväns kalas får en femma av mig!! Hade i smör istället för margarin. Jag kommer göra denna flera gånger mvh/Evelina

  • Magicpixie 9 augusti 2009

    Helt fantastiskt god paj! Hunnit göra den två gånger redan och det blev succé båda gångerna. Använde blåbär den ena gången och det fungerade utmärkt även det.

  • 65Murati 26 augusti 2009

    Jättegod och knaprig. Kommer absolut att göra den igen. Jag hade råsocker och bytade ut en del av det vanliga sockret med. Mer knaper..

  • are118 24 januari 2010

    Jätte god, har blivigt en riktig favorit, använder lönnsirap istället för socker i täcket, häller på den efteråt

  • musikensida 7 maj 2010

    Jättegod paj, denna kommer jag göra många fler gånger! Tack!

  • Jansingen 1 augusti 2010

    Enkelt och snabbgjort. Lite extra socker på bären tyckte barnen behövdes!

  • Supervanten 10 februari 2011

    Lite för mycket socker i receptet. Jag strödde 1,5 msk över hallonen och ungefär 5,5 msk i "havresmeten". Underbart gott blev det också!

  • Jullan1996 12 augusti 2011

    Mycket god men samtidigt lätt och snabb att göra!

  • siv15 16 augusti 2012

    Täcket kan användas till anda bär och frukter. ex äpplen blåbär körsbär jordgubbar. Till mera vattniga bär till sätter man potatismjöl på bären så b lir de stelare.

  • kekke46 27 mars 2013

    Hej! Bjöd på din dig goda paj till kaffet, den blev inget kvar pajformen. Kommer att göra den igen.En 5 poängare

  • tmt 22 september 2015

    Gjorde med lingon (+sirap). Gott och enkelt

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.