- Serverar: 10-12 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
denna paj gick hem hos mina barn.
Instruktioner
- 1, börja med pajdegen: smält margarinet och låt svalna.
blanda mjöl, bakpulver och socker i en bunke eller matberedare, tillsätt den smälta matfettet och arbeta samman till en deg.
- 2, tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter.
låt pajskalet stå kallt i 30 min. sätt ugnen på 200 grader.
- 3, gör toscasmeten: skålla och skala och skär mandeln i flisor. blanda matfett, socker, mjöl och mjölk i en kastrull.
- 4, låt blandningen sjuda under ständig omrörning på svag värme tills den tjocknar något, den får inte koka.
rör ner den flisade mandeln.
- 5, förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen tills det fått lite färg, ca 10 minuter.
- 6, rensa hallonen, fördela dem i pajskalet. om du använder frusna bär, ska de tina och rinna av väl.
strö över potatismjöl och socker.
bred på toscasmeten.
- 7, grädda hallonpajen mitt i ugnen ca 20 minuter, tills den fått fin färg.
servera den ljummen eller kall.
Publicerat den
1 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej kan jag byta hallonen mot blåbär, päron eller kanske banan?/Linda
Fick den här pajen med vaniljglass till, hos min syster i helgen och den var otroligt god. Den bara smälter in munnen.
Väldigt god paj, men jag ska pröva den med rivna äpplen och päron också.