Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonpajer med vit choklad

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Smöret får en nötaktig och litet rostad smak då det bryns ljusbrunt innan det blandas i pajdegen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smält smöret tills det fått ljusbrun färg. Ta kastrullen av värmen och blanda i mjöl, socker, bakpulver och salt. Låt degen svalna. Tryck ut den i 8 portionspajformar, ca 8 cm i diameter, och ställ dem på en plåt som får stå kallt ca 30 minuter. Nagga och förgrädda pajskalen mitt i ugnen ca 10 minuter.
  3. Blanda hallonen med socker och potatismjöl. Grovhacka chokladen. Fördela hallonen i pajskalen och strö över choklad och mandelspån.
  4. Grädda pajerna mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt dem svalna och ställ sedan att kallna i kylskåpet. Servera med glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.