- Serverar: 8 portioner
- Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut
Smöret får en nötaktig och litet rostad smak då det bryns ljusbrunt innan det blandas i pajdegen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Smält smöret tills det fått ljusbrun färg. Ta kastrullen av värmen och blanda i mjöl, socker, bakpulver och salt. Låt degen svalna. Tryck ut den i 8 portionspajformar, ca 8 cm i diameter, och ställ dem på en plåt som får stå kallt ca 30 minuter. Nagga och förgrädda pajskalen mitt i ugnen ca 10 minuter.
- Blanda hallonen med socker och potatismjöl. Grovhacka chokladen. Fördela hallonen i pajskalen och strö över choklad och mandelspån.
- Grädda pajerna mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt dem svalna och ställ sedan att kallna i kylskåpet. Servera med glass.
Publicerat den
30 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar