- Serverar: 6 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Underbar efterrätt som dessutom går att förbereda dagen innan.
Instruktioner
- 1. Pannacotta: Lägg gelatinbladen 5 min i kallt vatten. Vispa samman och koka upp grädde, socker och hallon i en kastrull. Passera genom en sil.
2. Lyft upp gelatinbladen och smält dem i den varma gräddblandningen. Låt svalna och häll upp i vackra glas. Täck med plastfolie och låt stelna 1dygn i kylen.
3. Skogsbärskaramell: Blanda socker, vatten, hallon och björnbär i en kastrull. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem samt vaniljstången i kastrullen. Låt koka 5 min. Låt kallna och sila.
- Hit går bra att förbereda!
- 4. Fördela skogsbärskaramellen på pannacottan och servera.
Publicerat den
21 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott blev det!!! Bra att man kan förbereda! Lade några tinade björnbär i skogsbärskaramellen pecis vid serveringen plus lite citrinmeliss. Kommer säkert att bli en vavoefterrätt! :)
Vilken succé! Jättegott, och väldigt praktiskt när man kan förbereda i förväg.
Fräsch, god och mycket uppskattad. har gjort den flera gånger när vi har haft gäster.
Min första egentillverkade pannacotta och den blev så lyckad och så god! Garnerade med färska hallon o citronmeliss. Vackert för ögat och supergott! Tack för ett toppenrecept!