Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonpannacotta under skogsbärskaramell

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Underbar efterrätt som dessutom går att förbereda dagen innan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Pannacotta: Lägg gelatinbladen 5 min i kallt vatten. Vispa samman och koka upp grädde, socker och hallon i en kastrull. Passera genom en sil. 2. Lyft upp gelatinbladen och smält dem i den varma gräddblandningen. Låt svalna och häll upp i vackra glas. Täck med plastfolie och låt stelna 1dygn i kylen. 3. Skogsbärskaramell: Blanda socker, vatten, hallon och björnbär i en kastrull. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem samt vaniljstången i kastrullen. Låt koka 5 min. Låt kallna och sila.
  2. Hit går bra att förbereda!
  3. 4. Fördela skogsbärskaramellen på pannacottan och servera.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • pedalen1965 30 augusti 2008

    Jättegott blev det!!! Bra att man kan förbereda! Lade några tinade björnbär i skogsbärskaramellen pecis vid serveringen plus lite citrinmeliss. Kommer säkert att bli en vavoefterrätt! :)

  • MatmammaSara 1 september 2009

    Vilken succé! Jättegott, och väldigt praktiskt när man kan förbereda i förväg.

  • krigas 18 april 2012

    Fräsch, god och mycket uppskattad. har gjort den flera gånger när vi har haft gäster.

  • Bullulla 20 maj 2012

    Min första egentillverkade pannacotta och den blev så lyckad och så god! Garnerade med färska hallon o citronmeliss. Vackert för ögat och supergott! Tack för ett toppenrecept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.