Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonparfait

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 6 timmar
Skriv ut

Syrligt men gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda äggulor, socker och vatten i en kastrull. Sjud på svag värme under kraftig vispning tills krämen blir tjock, fortsätt vispa tills krämen svalnat.
  2. Vispa grädden tjock. Finhacka de djupfrysta bären och blanda dem (gärna frysta) med krämen. Smaksätt med vaniljsocker. Blanda i den vispade grädden.
  3. Häll smeten i en kyld bakform med hål i ca 2.1 l. eller två mindre formar. Frys i ca 3-4 timmar (kan vara i frysen i flera veckor). Placera i kyl minst 1 timme före servering.
  4. Låt den gärna stå framme ett tag. Stjälp upp och garnera med hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.