Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonparfait

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 4 timmar 30 minuter
Skriv ut

Det här är en UNDERBAR parfait med precis lagom hallon smak. Den passar jättebra som tårta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Du behöver: Två bunkar Elvisp Form på ungefär 1½ liter
  2. 1. Börja med att tina hallonen-ta ut dom ett par timmar innan själva tillagningen. 2.Dela äggulor och vitor.Lägg gulorna i bunken.Häll i socker. Vispa blandningen tills den blir pösig och vit.Lägg i nästan alla tinade hallon(spar några fina hallon till garnering). Blanda ihop med en sked till en jämn, rosa röra. 3. Vispa grädden i den andra bunken(var försiktig så att du inte vispar den klumpig). Blanda ner grädden i hallonsmeten. 4. Skölj formen i kallt vatten och häll i smeten. Ställ in parfaiten i frysen i minst fyra timmar. 5. Stjälp upp parfaiten på ett serveringsfat. Häll upp riktigt varmt vatten i en stor skål ochdoppa ner formen i det heta vattnet så lossnar den lättare. Garnera med några bär och silverkulor+ små myntablad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.