- Serverar: 8 portioner
- Tid: 4 timmar 30 minuter
Skriv ut
Det här är en UNDERBAR parfait med precis lagom hallon smak. Den passar jättebra som tårta
Instruktioner
- Du behöver:
Två bunkar
Elvisp
Form på ungefär 1½ liter
- 1. Börja med att tina hallonen-ta ut dom ett par timmar innan själva tillagningen.
2.Dela äggulor och vitor.Lägg gulorna i bunken.Häll i socker. Vispa blandningen tills den blir pösig och vit.Lägg i nästan alla tinade hallon(spar några fina hallon till garnering). Blanda ihop med en sked till en jämn, rosa röra.
3. Vispa grädden i den andra bunken(var försiktig så att du inte vispar den klumpig). Blanda ner grädden i hallonsmeten.
4. Skölj formen i kallt vatten och häll i smeten. Ställ in parfaiten i frysen i minst fyra timmar.
5. Stjälp upp parfaiten på ett serveringsfat. Häll upp riktigt varmt vatten i en stor skål ochdoppa ner formen i det heta vattnet så lossnar den lättare. Garnera med några bär och silverkulor+ små myntablad.
Publicerat den
30 november 2007
Liknande recept
Skriv kommentar