Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonpavlova med choklad

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Ett kanonrecept från Nigella Lawson.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 180 grader och klä en plåt med bakplåtspapper. Rita en cirkel med ungefär 23 cm i diameter efter en bakform eller en flat tallrik. Vispa äggvitorna tills det bildas toppar och vispa sedan i sockret, en sked i sänder, tills marängen är styv och glansig. Strö över kakaon och den hackade chokladen, häll försiktigt på vinägern och vänd ner alltsammans tills chokladen är helt inarbetad. Bred ut smeten på cirkeln och släta till sidor och yta. Ställ in i ugnen, sänk genast värmen till 150 grader och grädda i 1 timme och 15 minuter. När marängen är färdig ska den se frasig ut i kanterna och på sidorna och vara torr på ytan, men när man trycker lite lätt på mitten ska det kännas en aning löst under fingret. Stäng av ugnen, glänta på luckan och låt marängen svalna helt. Strax innan pavlovan ska serveras stjälper du upp den på ett stort platt fat. Vispa grädden men inte för hårt och bred ut den på marängen. Lägg hallonen ovanpå. Riv chokladen till spån, inte till pulver för hallonens färg ska inte mattas, och strö dem lite hur som helst på ytan. Det ser bara trevligt ut om några hamnar på fatets kant.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.