Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonpavlova med lemoncurd och zabaionesås

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Maräng, glass, lemoncurd och zabaionesås är en perfekt smakkombination i denna efterrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Marängbottnar: Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa äggvitorna och citronsaften skummigt. Sänk hastigheten på vispen och tillsätt hälften av sockret och vispa in det i skummet. Tillsätt därefter resten av sockret och öka hastigheten igen och vispa ett par minuter till. Sikta florsockret genom en sil och vänd ner det i skummet med en slickepott. Droppa i färgen och blanda.
  3. Fyll upp marängen i en spritspåse med slät tyll. Rita upp mallar som är ca 8 cm i diameter på ett bakplåtspapper och lägg det på en plåt. Spritsa först en bottenplatta och sedan kanter. Grädda marängerna mitt i ugnen ca 3 minuter, sänk sedan värmen på ugnen till 100 grader och låt dem gräddas ca 1 timme.
  4. Lemoncurd: Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Blanda citronsaft, skal, smör och socker i en rostfri kastrull och smält allt på låg värme. Ta bort kastrullen från plattan.
  5. Vispa ihop ägg och äggula i en bunke. Häll ner äggen i den ljumma blandningen i kastrullen och sjud försiktigt allt under vispning tills det tjocknar. Drag av kastrullen från plattan och sila blandningen.
  6. Lyft upp gelatinet och blanda ner det i den varma lemoncurden. Häll upp lemoncurden i en bunke och sätt på plastfolie. Låt den kallna i kylen.
  7. Zabaionesås: Vispa ihop äggulor, socker och dessertvin i en kastrull. Sätt kastrullen på medelvärme och vispa kraftigt tills det bildas ett luftigt skum som tjocknar. Lyft bort kastrullen från plattan och fortsätt vispa tills såsen är helt kall.
  8. Lägg en kula glass på varje marängbotten. Fyll på med lemoncurd och hallon. Skeda över lite zabaionesås eller servera den i en skål bredvid. Strö över frystorkade hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.