Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonpraliner

(1 kommentar)  
  • Serverar: 70 portioner
  • Tid: 2 dagar
Skriv ut

Man kan ta knäckformar istället för hallonformar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda dagen innan ihop karamellfärgen med kakaosmöret och värm upp till 40 grader. Pensla en pralinform (gärna med fördjupningar i hallonform) med kakaosmöret och låt det stelna.
  2. Smält den vita blockchokladen i en skål i hett vattenbad och låt den svalna lite. Häll chokladen i pralin formen. Luta försiktigt på formen så överskottschoklad kan rinna av – spara den till senare. Låt sedan pralinerna stelna något i formen. Skrapa försiktigt ur pralinerna i mitten.
  3. Hacka både mjölkchoklad och mörk choklad och häll i en skål tillsammans med glykosen. Koka upp grädde, hallonpuré och rödvinbärs saft i en kastrull. Häll lite av fruktgrädden mitt i chokladen. Vänta lite, och rör sedan om med början i mitten. Häll åter i lite grädde och rör på samma sätt. Fortsätt så tills det blivit en matt glänsande kräm. Låt svalna till 30°. Tillsätt hallonlikören och blanda väl med stavmixer.
  4. Spritsa med hjälp av en spritspåse med smal öppning lite kräm i pralinerna. Tryck ner 1 yoghurtchoklad i varje utrymme och fyll på med resten av krämen. Låt stelna över natten.
  5. Smält den sparade vita blockchokladen i hett vattenbad och häll i pralinerna. Jämna till ytan. Ställ formen 6 minuter i frysen. Stjälp pralinerna ur formen och förvara dem svalt och lufttätt.

Kommentarer (1)

  • tyckerommat 28 november 2010

    Räcker detta för 70 personer????

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.