Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonrippel Pavlova

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Pavlovan toppas med semifreddo, som är halvfrusen glass av mascarpone och vispgrädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Semifreddo: Ta lite mer än hälften av hallonen (140 g) och sila bort kärnorna. Spara resten till garnering. Rör i hälften av florsockret. Vispa grädden tjock och rör i mascarpone. Rör ner resten av florsockret i gräddblandningen.
  2. Häll blandningen skedvis i en hög plastbunke och häll på hallonpuré. Rör inte. Häll i ytterligare en omgång grädde och hallonpuré. Jämna till och pressa försiktigt ihop. Ställ i frysen 2–2 1/2 timme så att blandningen blir halvfryst.
  3. Maräng: Sätt ugnen på 150°. Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt. Rita upp en cirkel, 20 cm i diameter. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt sockret lite i taget. Vispa till en blank smet. Rör i majsstärkelsen.
  4. Fördela blandningen på bakplåtspappret i mjuka former. Strö över pistaschnötterna. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme tills marängen är krispig och ytan torr på undersidan. Låt svalna och ta bort bakplåtspapperet. Fördela semifreddon på marängen. Garnera med de sparade hallonen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Sork 8 juni 2010

    Härligt! En lite annorlunda smakkombination som verkligen gjorde succé på min tjejträff i helgen! Tackar så mycket för det! Gillar du desserter så har jag en del i gömmorna - Välkommen till Sork! ps gullig kissekatt, din? ds

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.