- Serverar: 25 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Här kommer ett recept till er från en som älskar kardemumma.
- Ett bra fikabröd som inte är av det sötaste laget.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör sedan ner smöret.
- Blanda mjöl, bakpulver och kardemumman noga. Rör ner det i smeten.
Häll i mjölken eller filen och rör den till en jämn smet.
- Bred ut smeten i en långpanna (ca 30x40 cm) klädd i bakplåtspapper. Strö över hallon på kakan. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter tills kakan börjar få färg. (Om bären inte är frysta kan gräddningstiden vara lite mindre.) Ta ur kakan.
- Hacka chokladen till lagom stora bitar, strö över på kakan. Fortsätt grädda i ca 5 minuter till chokladen får färg utan att bi bränd.
Prova med en sticka i kakan så den är torr.
Publicerat den
19 oktober 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
tagit bort länk, skrivit måtten först i ingredienserna, tagit bort numrering.