Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonrutor med kardemumma och vitchoklad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 25 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Här kommer ett recept till er från en som älskar kardemumma. - Ett bra fikabröd som inte är av det sötaste laget.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör sedan ner smöret.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumman noga. Rör ner det i smeten. Häll i mjölken eller filen och rör den till en jämn smet.
  4. Bred ut smeten i en långpanna (ca 30x40 cm) klädd i bakplåtspapper. Strö över hallon på kakan. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter tills kakan börjar få färg. (Om bären inte är frysta kan gräddningstiden vara lite mindre.) Ta ur kakan.
  5. Hacka chokladen till lagom stora bitar, strö över på kakan. Fortsätt grädda i ca 5 minuter till chokladen får färg utan att bi bränd. Prova med en sticka i kakan så den är torr.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • litemersmak 21 oktober 2011

    tagit bort länk, skrivit måtten först i ingredienserna, tagit bort numrering.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.