Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonrutor med philadelphiaglasyr

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Riktiga mumsiga! Ska göra dem till kyrkkaffet nästa vecka!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en långpanna, 30x20 cm.
  2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke. Rör ner det smälta smöret i äggsmeten. Vänd i mjölblandningen. Tillsätt mjölken och vispa ihop till en slät smet.
  3. Häll i långpannan och strö över hallonen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 25 min eller tills den börjar få fin färg.
  4. Låt kakan kallna. Vispa ihop glasyren med elvisp eller i matberedare. Bred den över kakan och strö på kokos. Skär upp i bitar och garnera med hallon.
  5. Mums!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Miaria 10 november 2009

    Ska det vara 150g smör i glasyren oxå el. ska det vara i själv kaksmeten? Det blir väldigt mycket smör annars.

  • Bodil56 15 november 2009

    Jag tog 200 g margarin i smeten och 150 g margarin i glasyren. Har man inte tillgång till färska hallon kan man dekorera med gelehallon också.

  • marie78 24 januari 2010

    jätte goda kakor

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.