Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonsaft med krusbär och mynta

(2 kommentarer)  
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Blir en ovanligt fräsch saft av denna kombination!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa bären och skölj dem hastigt om det behövs. Koka upp vattnet i en rymlig gryta och lägg i bären. Låt koka i 10-15 min, tills bären mjuknat och avgett all vätska. Rör om då och då.
  2. Häll upp i silduk och låt självrinna i minst 1 tim. Mät upp saften och häll tillbaka den i grytan. Tillsätt erforderlig mängd socker. Koka upp och koka i några minuter tills sockret har löst sig.
  3. Ta av från plattan och låt stå i några minuter innan ytan skummas noga med en hålslev. Rör ut konserveringsmedlet med lite saft och blanda med resten.
  4. Häll upp saften i väl rengjorda flaskor ända upp till kanten. Stick ned en väl sköljd myntakvist i varje flaska och sätt på rena korkar. Förvara svalt.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • anki54 11 mars 2009

    Saften vart så god. kommer att göra den fler gånger,

  • Stockbysmatangel 25 juli 2012

    Tack för ett bra recept. Kommer bli en klar favorit här hemma. Trevlig sommar!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.