Hallonsaft är så gott, här får den sällskap av citron och mynta. Cirka 1,5 liter koncentrerad saft
Instruktioner
- Rensa bären. Lägg hallonen i en kastrull tillsammans med vatten, socker, citronsyra samt saft och skal av citronerna.
- Låt allt koka upp under omrörning tills sockret löst sig.
Sänk värmen och låt saften sjuda under lock i 10 minuter.
- Ta av saften från värmen och när den svalnat något rör du ner den grovhackade myntan. Sätt på locket och ställ in i kylskåp i minst ett dygn, gärna längre.
- Sila saften långsamt genom silduk. Skynda inte på processen genom att röra runt i silduken – då går du bara miste om smak och det kan bli stopp i silduken.
- Häll saften på väl rengjorda flaskor, helst plastflaskor så kan du frysa in saften. Tänk bara på att inte fylla flaskorna till mer än 3/4, annars kan flaskorna spricka när saften fryser.
Publicerat den
20 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar