Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonsemifreddo med chokladmaränger

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En fantastiskt vacker dessert att ställa fram under varma dagar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Semifreddon kan förstås också serveras med färdigköpta maränger.
  2. Marängerna: Sätt ugnen på 130 º. Blanda äggvita och socker i en rostfri bunke. Sätt bunken i vattenbad och värm marängsmeten till 55-60 º under vispning. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat. Tillsätt kakao.
  3. Smält chokladen på låg effekt i mikron och vänd ner den i marängen så att den blir marmorerad.
  4. Klicka ut marängen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda dem i ugnen i 25-30 minuter, marängerna ska vara lite sega i mitten.
  5. Semifreddon: Koka ihop hallon och socker ett par minuter. Låt hallonen kallna.
  6. Vispa upp grädden. Vispa upp äggulorna med florsockret. Vispa upp äggvitan i en bunke för sig. Rör ner hallonen (spara ett par matskedar) i äggulesmeten och vänd sedan i grädden och äggvitan.
  7. Häll upp glassen i en skål och varva med de sparade hallonen så att glassen blir lite marmorerad. Sätt in skålen i frysen i 4-5 timmar.
  8. Ta ut semifreddon ur frysen 10-15 minuter innan den ska ätas. Servera med chokladmaränger och färska hallon.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Nell 2 augusti 2008

    Så här ser originalreceptet ut vilket jag påpekat och det har blivit rättat. En rättning även här kanske :-) Maräng 1 dl äggvita(or) 2,5 dl strösocker 1 tsk kakao 40 gram mörk choklad, 64-70 procent) semifreddo 200 gram hallon 0,5 dl strösocker 3 dl vispgrädde 3 st äggula(or) 1 st äggvita(or) 0,66 dl florsocker Till servering hallon

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.