Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonsemifreddo med daim

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Yes, yes, yes...smaskig glass som du kan göra utan glassmaskin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Knäck äggen och dela gulorna från vitorna. Lägg gulorna i en bunke och vitorna i en annan.
  2. Häll sockret och vaniljsockret i bunken med äggulor. Vispa äggvitorna till ett hårt skum som bildar fasta toppar.
  3. Vispa sedan ihop äggulorna och sockret tills blandningen blir ljust gul.
  4. Vispa sist grädden fluffig.
  5. Hacka eller krossa daimen. Blanda försiktigt ner grädde, äggvitor och krossad daim i bunken med äggulor, rör om till en jämn smet.
  6. Häll smeten i en form.
  7. Mosa hallonen eller mixa dem med en stavmixer. Häll försiktigt hallonmoset i formen.
  8. Lägg på plastfolie så det ligger tätt mot smeten.
  9. Ställ in i frysen och frys i minst 3 timmar.
  10. Ta ut semifreddon ur frysen och ställ den i kylskåp ungefär en halvtimme innan den ska serveras, den ska vara ”semifreddo” som betyder halvkall på italienska.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • bikbok 9 mars 2011

    Ser verkligen smaskigt ut :) 5* eftersom den kommer att smaka gott, det syns på ingredienserna :) Mvh bikbok

  • gersgarden 18 mars 2011

    Detta blev verkligen supergott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.