Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonsemifreddo med Earl Grey och pistasch

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Denna italienska glassdessert kan förberedas flera dagar före servering. Med smak av hallon och earl grey blir den ett spännande inslag på festen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Två dagar före servering: Blanda tebladen med 1 dl av grädden. Låt stå övertäckt i kylen över natten. Lägg de frysta hallonen i en kastrull. Koka upp och låt koka på svag värme ca 5 minuter. Låt svalna. Ställ i kylen.
  2. En dag före servering: Sila earl-grey grädden. Separera äggulorna från vitorna. Vispa vitorna till ett hårt skum med elvisp ca 3 minuter. Vispa äggulor, socker och vaniljpulver fluffigt. Rör ner earl-grey grädden och gin. Vispa resterande 4 dl grädde och blanda med hallonen. Vänd ner hallongrädden i äggvispet. Vänd ner de vispade äggvitorna. Fyll en rund eller avlång form som rymmer ca 2 liter. Täck med plastfolie och låt stå i frysen i minst 8 timmar.
  3. 30 minuter före servering: Ta ut semifreddon ur frysen och förvara i kylskåp så att den hinner smälta en aning. Stjälp upp semifreddon på ett fat. Garnera med finhackade pistaschnötter och färska hallon strax före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.