Denna italienska glassdessert kan förberedas flera dagar före servering. Med smak av hallon och earl grey blir den ett spännande inslag på festen.
Instruktioner
- Två dagar före servering:
Blanda tebladen med 1 dl av grädden. Låt stå övertäckt i kylen över natten. Lägg de frysta hallonen i en kastrull. Koka upp och låt koka på svag värme ca 5 minuter. Låt svalna. Ställ i kylen.
- En dag före servering:
Sila earl-grey grädden. Separera äggulorna från vitorna. Vispa vitorna till ett hårt skum med elvisp ca 3 minuter. Vispa äggulor, socker och vaniljpulver fluffigt. Rör ner earl-grey grädden och gin. Vispa resterande 4 dl grädde och blanda med hallonen. Vänd ner hallongrädden i äggvispet. Vänd ner de vispade äggvitorna. Fyll en rund eller avlång form som rymmer ca 2 liter. Täck med plastfolie och låt stå i frysen i minst 8 timmar.
- 30 minuter före servering:
Ta ut semifreddon ur frysen och förvara i kylskåp så att den hinner smälta en aning. Stjälp upp semifreddon på ett fat. Garnera med finhackade pistaschnötter och färska hallon strax före servering.
Publicerat den
25 mars 2017
Liknande recept
Skriv kommentar