Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonsorbet

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Hallon finns i de flesta trädgårdar, kan plockas vilda och hittas också i affärernas frysdiskar. Det blir en smak- och färgrik sorbet som uppskattas av de flesta.

Ingredienser

Instruktioner

Mosa hallonen och blanda med vatten och socker. Häll massan i en form till en halvfast massa (ca 1 h) Vispa äggvitorna till ett hårt skum Tillsätt sockret under kraftig vispning Blanda skummet med den halvfasta massan. Kör blandingen i din glassmaskin eller frys den i ca 2 timmar och rör i den några gånger så sorbeten får en jämn och smidig konsistens.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • flygandemat 11 juli 2011

    Häll massan i en form till en halvfast massa (ca 1 h) I frysen då eller?

  • Iansson 8 oktober 2011

    japp precis (ledsen för sent svar internet har krånglat en del:( )

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.