Låt denna exklusivitet badda din trängtande strupe och den fylliga syrligheten behaga dig. Här serverar vi sorbeten med en tropisk mix.
Instruktioner
- För sockerlagen: Blanda allt i en kastrull och koka upp tills sockret smält. Rör hela tiden så att blandningen inte bränner fast i kastrullen.
- För sorbeten: Blötlägg gelatinet i cirka 10 minuter.
- Blanda samman övriga ingredienser till sorbeten. Värm hälften av sorbetmassan och tillsätt det urkramade gelatinbladet. Rör tills bladet smält och blanda sedan i resten av sorbetmassan.
- Låt sorbeten stå i kylskåpet några timmar. Kör den sedan i glassmaskin.
- För den tropiska mixen: Mixa först fruktköttet från mangon och sedan bananen. Häll i sirap och limesaft. Kör detta till en krämig massa.
- Värm därefter såsen till cirka 50 grader och blanda allra sist i curaçaon.
Publicerat den
25 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vad är gelantinblad? Vad har den tropiska mixen med sorbeten att göra?