Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonsorbet med tropisk mix

(1 kommentar)  
Skriv ut

Låt denna exklusivitet badda din trängtande strupe och den fylliga syrligheten behaga dig. Här serverar vi sorbeten med en tropisk mix.

Ingredienser

Instruktioner

  1. För sockerlagen: Blanda allt i en kastrull och koka upp tills sockret smält. Rör hela tiden så att blandningen inte bränner fast i kastrullen.
  2. För sorbeten: Blötlägg gelatinet i cirka 10 minuter.
  3. Blanda samman övriga ingredienser till sorbeten. Värm hälften av sorbetmassan och tillsätt det urkramade gelatinbladet. Rör tills bladet smält och blanda sedan i resten av sorbetmassan.
  4. Låt sorbeten stå i kylskåpet några timmar. Kör den sedan i glassmaskin.
  5. För den tropiska mixen: Mixa först fruktköttet från mangon och sedan bananen. Häll i sirap och limesaft. Kör detta till en krämig massa.
  6. Värm därefter såsen till cirka 50 grader och blanda allra sist i curaçaon.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • fjihil 4 januari 2012

    Vad är gelantinblad? Vad har den tropiska mixen med sorbeten att göra?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.