- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Sufflé är ju alltid succe. Denna är både lätt att göra och god
Instruktioner
- Börja med att göra såsen. Kör hallon, socker och citronsaften i mixer till en jämn sås. Ta bort kärnorna och ställ såsen i kylen. Om den verkar för tjock kan man tillsätta lite vatten.
- Smörj och sockra en 3 l suffléform. Sätt ugnen på 200°.
- Kör hallon, 8 msk socker och citronsaften i matberedare. Tillsätt äggulorna och kör ett litet tag till. Sila hallonpurén för att avlägsna kärnorna.
- Vispa de 8 vitorna med 6 msk socker och 1 tsk salt till mycket hårt skum. Blanda försiktigt ned 1/4 av de vispade vitorna i purén och tillsätt sedan resten av vitorna.
- Arbeta med stora vida tag så det kommer in luft i smeten.
- Häll smeten i formen och grädda i 200° ungefär 20-25 min på nedersta falsen. Servera sufflén med lite sås ringlat runt på assietten.
Publicerat den
16 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar