Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonsufflé

 
Hallonsufflé Hallonsufflé
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Sufflé är ju alltid succe. Denna är både lätt att göra och god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att göra såsen. Kör hallon, socker och citronsaften i mixer till en jämn sås. Ta bort kärnorna och ställ såsen i kylen. Om den verkar för tjock kan man tillsätta lite vatten.
  2. Smörj och sockra en 3 l suffléform. Sätt ugnen på 200°.
  3. Kör hallon, 8 msk socker och citronsaften i matberedare. Tillsätt äggulorna och kör ett litet tag till. Sila hallonpurén för att avlägsna kärnorna.
  4. Vispa de 8 vitorna med 6 msk socker och 1 tsk salt till mycket hårt skum. Blanda försiktigt ned 1/4 av de vispade vitorna i purén och tillsätt sedan resten av vitorna.
  5. Arbeta med stora vida tag så det kommer in luft i smeten.
  6. Häll smeten i formen och grädda i 200° ungefär 20-25 min på nedersta falsen. Servera sufflén med lite sås ringlat runt på assietten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.