Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallontårta med lemoncurd och pistasch

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

Solmogna hallon och ljusgröna pistaschnötter nlir en ljuvlig färgkombination att dekorera med.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. smält smöret och häll i mjölken. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. vispa växelvis i vätskan och vänd i de torra ingredienserna. Vänd i pistaschnötterna och bittermandeln.
  3. Häll upp smeten i en smord och bröad for med löstagbar kant. Grädda kakan mitt i ugnen i 45-50 minuter. Känn med en sticka om den är färdiggräddad. Låt kakan vila några minuter i formen och vänd sedan upp den på ett fat och låt den svalna under formen.
  4. Vaniljkräm: Blanda alla ingredienser utom den sista grädden i en rostfri kastrull och sjud under omrörning tills krämen tjocknar. Den får inte koka. Häll upp krämen i en bunke och lägg på plastfilm. Låt krämen svalna och ta bort vaniljstången. Vispa upp grädden och blanda ner den i den kalla krämen.
  5. Hallongrädde: Vispa grädden med vaniljsocker och florsocker. Mosa hallonen och blanda i.
  6. Dela bottnen i 3 delar. Bred lemoncurd över den första botten och lägg på vaniljkräm. Lägg på nästa botten och bred ut lemoncurd och lägg på hallongrädde. Sätt på nästa botten.
  7. Vispa grädden till garneringen och bred den över den översta botten, spritsa på grädde på kanterna och garnera med hallon på toppen. Strö över pistaschnötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.