Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallontårta på chokladbotten

 
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

Med endast en sorts tårtbotten, lite sylt och len halonvisp får du en fantastisk påsktårta! Dekorera med annat än chokladägg så kan du variera och servera tårtan på årets alla kalas framöver. Gör Cakepops av den överblivna tårtbottnen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bottnarna: Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla två springformar, 24 cm i diameter. Kläm eventuellt fast ett bakplåtspapper i botten.
  2. Vispa ägg och socker pösigt och vitt, låt det ta tid, för det här momentet avgör hur höga bottnar du får! Blanda de torra ingredienserna och sikta ner dem i äggsmeten. Vänd varsamt runt så att det blandas ordentligt. Häll smeten i de två springformarna. Grädda mitt i ugnen i 40 minuter. Låt bottnarna svalna i formarna.
  3. Hallonvispen till fyllning och täcke: Koka hallonen tills de faller sönder, passera genom en sil och kyl såsen. Vispa hallonsåsen med färskosten och florsockret tills smeten är klumpfri. Häll i grädden, lite i taget och vispa tills du har en fast smet.
  4. Monteringen: Dela tårtbottnarna på hälften (du kommer att använda tre av bottnarna). Bred hälften av sylten på den understa bottnen, täck med ett tjockt lager hallonvisp. Lägg på botten nummer två och upprepa proceduren. Lägg på den översta tårtbottnen och täck med ett tunt lager hallonvisp för att binda smulorna. Om du förbereder din tårta dagen före så är det nu du sätter in tårtan i kylen. Bred sedan på ett generöst lager hallonvisp över hela tårtan.
  5. Skär chokladen i tunna skivor ( chokladen faller då sönder i så pinnar). Dekorera tårtan före servering med chokladen och chokladäggen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.