Observera att mängdangivelserna inom parentes bara är ungefärliga. För bästa resultat ska ingredienserna vägas upp.
Instruktioner
- Nyp ihop smör, florsocker och mandelmjöl tills smöret är klumpfritt. Tillsätt salt och äggula. Bland sist i mjölet tills det precis bildar en deg. Lägg i plastfolie i kylen 2-3 timmar.
- Kavla ut degen tunt och klä formarna med degen. Sätt ugnen på 175°C.
- Riv mandelmassan grovt. Rör ihop med smöret tills inga klumpar återstår. Vispa ner ett ägg i taget. Vispa sist i mjölet.
- Fördela smeten i formarna och baka i mitten av ugnen 8-10 minuter eller tills de är gyllenbruna. Låt svalna på galler.
- Fördela lite vaniljkräm eller sylt på tarterna och lägg på massor med färska hallon eller andra skogsbär. Pudra över lite florsocker.
Publicerat den
14 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar