Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallontarte

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Observera att mängdangivelserna inom parentes bara är ungefärliga. För bästa resultat ska ingredienserna vägas upp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Nyp ihop smör, florsocker och mandelmjöl tills smöret är klumpfritt. Tillsätt salt och äggula. Bland sist i mjölet tills det precis bildar en deg. Lägg i plastfolie i kylen 2-3 timmar.
  2. Kavla ut degen tunt och klä formarna med degen. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Riv mandelmassan grovt. Rör ihop med smöret tills inga klumpar återstår. Vispa ner ett ägg i taget. Vispa sist i mjölet.
  4. Fördela smeten i formarna och baka i mitten av ugnen 8-10 minuter eller tills de är gyllenbruna. Låt svalna på galler.
  5. Fördela lite vaniljkräm eller sylt på tarterna och lägg på massor med färska hallon eller andra skogsbär. Pudra över lite florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.