Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallontartelett

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Supergott. Gjort denna med skogshallon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Nyp snabbt ihop ingredienserna till mördegen. Låt helst degen vila en stund i kylskåp innan nästa steg. Kavla ut degen och klä den i tartelettformar (små pajformar). För att degen inte ska svälla upp, lägg bakpapper ovanpå varje och fyll med torkade ärter. Grädda i ugnen vid 175° ca 20 min.
  2. Vispa under tiden samman ingredienserna till vaniljkrämen och ställ in i kylen.
  3. Ta loss tarteletterna från formen medans de fortfarande är något varma. Ställ dem sedan att svalna.
  4. Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter. Ta upp dem utan att krama ur vattnet, smält dem sedan i vattenbad eller i en kastrull på lägsta värme. Häll på 2 dl upphettat vatten, häll i sockret och rör om tills det löst sig.
  5. Lägg ett lager kräm i botten på tarteletterna när de svalnat. Täck med hallon och häll på gelén upp till kanten. Ställ in i kylen tills de stelnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.