Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallontarteletter med italiensk maräng

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Ett fräscht och lyxigt bakverk där halloncurden ger lite syra i det mäktiga söta. Genom att variera sig med olika tyllar kan du variera utseendet på denna lilla tartelett!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mördeg: Blanda alla torra ingredienser i en matberedare. Tillsätt tärnat kallt smör och mixa till en smulig blandning. Gå i med äggulan och mixa tills degen precis går ihop. Platta ut degen och klä den med plastfolie. Låt vila i kylen i ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  3. Klä 10-12 små pajformar med mördegen, nagga bottnen och grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Låt svalna.
  4. Halloncurd: Mixa hallonen till en puré i en kastrull. Tillsätt socker och smör och värm upp så sockret löser sig med vätskan. Sila hallonsåsen till en ny kastrull för att bli av med kärnorna. Blanda ut maizenan med juicen från en halv citron och rör ner den i den varma hallonsåsen.
  5. Vispa sönder äggulorna lite lätt med en gaffel och rör ner i hallonsåsen. Värm upp hallonsåsen på nytt och rör hela tiden tills såsen har tjocknat till en curd. Häll upp curden i en skål och täck ytan med plastfolie för att undvika att skinn bildas. Låt svalna.
  6. Italiensk maräng: Koka upp vattnet med 1 1/4 dl av sockret i en kastrull tills blandningen är 120 grader. Börja vispa äggvitorna till ett hårt skum i en köksmaskin med resterande socker när sockerblandningen i kastrullen nått 116 grader. Vispa ner sockerlagen i en tunn stråle i äggvitorna, undvik bunken och vispen. Vispa tills marängen är kall och stabil. Fyll en spritspåse med marängen.
  7. Sätt ihop bakverket genom att fylla pajskalen med halloncurd och spritsa maräng ovanpå. Bränn av marängen med en brännare.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.