Gud så gott!!
Instruktioner
- Ugn: 175°
- Låt bären halvtina på hushållspapper. Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt det svalna.
- Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda samman mjöl med bakpulver. Rör ner det växelvis med smöret i smeten.
- Häll smeten i en välsmord och bröad form, gärna med löstagbar kant. Fördela hallonen över smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Gör under tiden toscatäcket.
- Blanda samman alla ingredienserna i en kastrull. Värm massan under försiktig omrörning tills allt är blandat och har tjocknat. Bred glasyren över kakan. Ställ tillbaka kakan mitt i ugnen och grädda i ytterligare ca 12-15 minuter eller tills kakan har fin färg. Sikta eventuellt över lite florsocker och garnera kakan med hallon.
Publicerat den
2 oktober 2007
Liknande recept
Skriv kommentar