Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallontryffel

 
  • Serverar: 16-20 portioner
Skriv ut

Dessa lyxiga små tryffelbitar, med sin härligt rosaröda färg, blir som små konstverk. Kombinationen av hallon och choklad ger en underbar smakupplevelse!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnen: Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan grovt. Lägg mandelmasserivet och smör i en matberedare med kniven isatt. Mixa tills en jämn smet bildas.
  2. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda till sist ner mjöl och hushållsfärg.
  3. Smörj en form, ca 15x20 cm. Klä formen med bakpapper. Häll smeten i formen och jämna till ytan. Strö mandelspån över smeten. Grädda bottnen ca 18 minuter. Låt den svalna helt, gärna i kylen.
  4. Gör chokladtryffeln: Finhacka chokladen och lägg hacket i en skål. Värm hallonen lätt i en kastrull. Lägg bären i en sil och pressa ut saften. Ställ saften åt sidan.
  5. Koka upp grädden och hallonsaften. Häll sedan vätskan över chokladbitarna och rör tills chokladen har smält. Tillsätt smöret och rör tills tryffeln ser glansig ut.
  6. Bred tryffeln jämnt över kakbottnen. Dekorera med hallon och sockerkulor. Låt svalna i kylen ca 30 minuter. Dela i lagom stora munsbitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.