Dessa lyxiga små tryffelbitar, med sin härligt rosaröda färg, blir som små konstverk. Kombinationen av hallon och choklad ger en underbar smakupplevelse!
Instruktioner
- Börja med bottnen: Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan grovt. Lägg mandelmasserivet och smör i en matberedare med kniven isatt. Mixa tills en jämn smet bildas.
- Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda till sist ner mjöl och hushållsfärg.
- Smörj en form, ca 15x20 cm. Klä formen med bakpapper. Häll smeten i formen och jämna till ytan. Strö mandelspån över smeten. Grädda bottnen ca 18 minuter. Låt den svalna helt, gärna i kylen.
- Gör chokladtryffeln: Finhacka chokladen och lägg hacket i en skål. Värm hallonen lätt i en kastrull. Lägg bären i en sil och pressa ut saften. Ställ saften åt sidan.
- Koka upp grädden och hallonsaften. Häll sedan vätskan över chokladbitarna och rör tills chokladen har smält. Tillsätt smöret och rör tills tryffeln ser glansig ut.
- Bred tryffeln jämnt över kakbottnen. Dekorera med hallon och sockerkulor. Låt svalna i kylen ca 30 minuter. Dela i lagom stora munsbitar.
Publicerat den
19 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar