Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallontryffel

 
  • Serverar: 17 portioner
Skriv ut

Hallon, grädde, socker och hallonsaft kokas ihop och blandas med choklad.

Ingredienser

Instruktioner

1. Låt godiset stelna i "Tupperware silikonform "19 toppar". www.tupperware.se 2. Hacka chokladen. 3. Blanda hallon, saft, grädde och strösocker i en liten kastrull. Låt småkoka i ca. 15 minuter. 4. Sila hallonsmeten och låt vätskan fortsätta att koka ihop tills 1/2 dl vätska återstår. 5. Tillsätt chokladbitarna och rör om tills chokladen har smält. Ta av från värmen och låt svalna något. Fördela smeten i silikon. Låt stelna riktigt och tryck ut dem ur formen. 6. JAG AVGICK FRÅN RECEPTET OCH GJORDE SÅ HÄR. 7. Jag har gjort det några gånger och jag har kokat ihop den silade hallongrädden i 15 minuter, vätskan som blir kvar är då 1/2-1 dl, inte så noga. 8. Blockchokladen smälte jag i ett vattenbad och blandade med hopkoket. 9. Jag penslade formarna med smält blockchoklad och lät det stelna innan jag fyllde formarna. 10. Sedan har jag även provat att variera färgen på blockchokladen i hallontryffeln samt på penslingen. Se den lilla bilden. 11. Har man ingen silikonform kan jag tänka mej att om man låter det kallna lite (inte stelna)så kan man nog spritsa dem i aluminiumformar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.