Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallontryffelpaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En undebar mäktig paj!

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Blanda mjöl och smör i en bunke. 2. Blanda i florsocker och kakao. Häll ner äggulan och vatten och arbeta ihop degen. 3. Låt den vila i kylskåpet ca 30 minuter. 4. Smörj en pajform med löstagbar kant. 5. Kavla ut degen tunt och klä pajformen. Låt pajskalet stå kallt på nytt i 30 minuter. 6. Sätt ugnen på 200 grader. 7. Grädda pajskalet i ca 10 minuter (det ska inte tillbaka i ugnen sedan så grädda tills skalet ser “klart” ut). Låt det därefter svalna.
  2. Så här gör du fyllningen: 1. Mixa hallonen med en mixer. 2. Värm hallonpurén med grädden i en kastrull så att det blandar sig. 3. Tag av kastrullen från spisen och blanda ner all choklad. Rör om tills det har smält. 4. Klicka ner smöret och rör om allt till en smet. Häll fyllningen i pajskalet och låt pajen stå kallt över natten. Dekorera med hallon eller andra bär vid servering

Kommentarer (1)

  • Piron 22 februari 2008

    Perfekt till kaffet, med alldeles för mäktig som efterrätt. Suveränt god ;-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.