En undebar mäktig paj!
Instruktioner
- 1. Blanda mjöl och smör i en bunke.
2. Blanda i florsocker och kakao. Häll ner äggulan och vatten och arbeta ihop degen.
3. Låt den vila i kylskåpet ca 30 minuter.
4. Smörj en pajform med löstagbar kant.
5. Kavla ut degen tunt och klä pajformen. Låt pajskalet stå kallt på nytt i 30 minuter.
6. Sätt ugnen på 200 grader.
7. Grädda pajskalet i ca 10 minuter (det ska inte tillbaka i ugnen sedan så grädda tills skalet ser “klart” ut). Låt det därefter svalna.
- Så här gör du fyllningen:
1. Mixa hallonen med en mixer.
2. Värm hallonpurén med grädden i en kastrull så att det blandar sig.
3. Tag av kastrullen från spisen och blanda ner all choklad. Rör om tills det har smält.
4. Klicka ner smöret och rör om allt till en smet.
Häll fyllningen i pajskalet och låt pajen stå kallt över natten. Dekorera med hallon eller andra bär vid servering
Publicerat den
30 oktober 2007
Kommentarer
Skriv kommentar
Perfekt till kaffet, med alldeles för mäktig som efterrätt. Suveränt god ;-)