Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonvåfflor med chokladsås

 
Skriv ut

Lite fakta om varför man äter våfflor just i mars. Våfflor äter man för att det är 9 månader till jul och jesu födelse.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa samman mjöl, bakpulver, vatten och hallon med elvisp, så att hallonen går sönder.
  2. Tillsätt salt, socker och hårt vispad grädde. Rör om ordentligt och tillsätt det smälta smöret.
  3. Hetta upp våffeljärnet. Pensla med smör före första laggen. Lägg på ca 1 dl smet per lagg. Grädda våfflorna gyllenbruna och låt svalna på galler.
  4. Blanda kakao, vatten, salt, socker och sirap i en kastrull. Rör om och värm tills allt får en såsliknande konsistens.
  5. Servera med glass, tinade hallon och chokladsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.