Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halloumi - Fingerpiroger

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Älskar dessa piroger

Ingredienser

Instruktioner

  1. Deg: Rör samman vetemjöl, bakpulver och salt. Tillsätt olivolja och blanda noga. Häll ner apelsinjuicen och därefter vatten, lite i taget. Låt degen vila i 20 minuter.
  2. Fyllning: Rör samman ingredienserna. Dela degen i lika stora delar. Kavla ut dem till en oval form. Fyll degen med ca 1 msk av fyllninen och tryck ihop längs kanten. Lägg pirogerna i en smord ugnsform och pensla med ett uppvispat ägg. Strö sesamfrö över och ställ in i ugnen i 225 grader i ca 20-25 minuter eller till dess att de får en gyllenbrun färg. Halloumi fingerpiroger passar perfekt till en buffé eller till kaffe eller te.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.